top of page

Veiligheidscoördinatie?

Een bouwwerf gaat steeds samen met een heel aantal mogelijke gevaren. Ongevallen leiden tot vertragingen wat elke bouwheer en leverancier wil vermijden. Via onze veiligheidscoördinatie procedure werken we samen om ongevallen te vermijden.

Wanneer 2 aannemers werken uitvoeren op een zelfde werf is een veiligheidscoördinator verplicht, ook als deze niet gelijktijdig aan het werk zijn op de werf. Elke aannemer telt hierbij, twijfel je kan je ons steeds contacteren voor de nodige informatie. 

Een veilige werf is vooral een efficiënte werf.

Hoe gaan we te werk?

In de ontwerpfase stelt X-ECO PLUS een veiligheid- en gezondheidsplan op en maken we alle relevante informatie i.v.m. veiligheid over aan de verschillende tussenkomende partijen. Daarmee weten aannemers die een offerte wensen uit te brengen voor je bouwproject welke veiligheidsmaatregelen zij moeten nemen om je bouwproject veilig te laten verlopen.

Tijdens de werken controleert X-ECO PLUS op regelmatige basis of je bouwwerf conform de veiligheidsvoorschriften wordt uitgevoerd. Hiervoor komen we gemiddeld 4 tot 6 keer langs op de werf. Na elk werfbezoek krijg jij als bouwheer een gedetailleerd verslag op maat met daarin de nodige actiepunten en werffoto's.

Na de werken maakt X-ECO PLUS een gepersonaliseerd postinterventiedossier op. Het postinterventiedossier bevat alle technische gegevens van de werf waaronder bouwplannen, vergunningen en technische fiches, maar bevat ook een lijst met de belangrijkste aannemers en een aantal werffoto's. Het postinterventiedossier is een wettelijk verplicht dossier dat bij een verkoopakte door de notaris opgevraagd wordt. Zonder het postinterventiedossier kan een verkoop niet doorgaan!

bottom of page