top of page

Ventilatieverslaggeving

Ventilatie zeer belangrijk voor je woning. Een goede verluchting van je woning is essentieel voor een aangename woonervaring. Een ventilatieverslaggever staat je bij met advies tijdens de keuze en voorwaarden van een goede ventilatie & ventilatiesysteem. 

De ventilatieverslaggeving is verplicht voor elke wooneenheid met een bouwaanvraag vanaf 2016. Dit verslag is essentieel voor de opmaak van uw EPB-dossier. 

Wat krijgt de bouwheer?

- Ventilatie voorontwerp (VVO)

Op een ventilatie voorontwerp duiden we alle componenten van het ventilatiesysteem aan. Zo krijg je een beter beeld van de omvang en de werking van het ventilatiesysteem.

- Ventilatieprestatieverslag (VPV)

Zodra de installatie is afgewerkt en ingeregeld ontvangt u als bouwheer een ventilatieprestatieverslag. Hier kan u de gemeten debieten terugvinden, alsook de grootte van de doorstroomopeningen en eventuele toevoerroosters.

Waarom ventilatieverslaggeving?

Onderzoek heeft aangetoond dat vele ventilatie-installaties niet conform geplaatst zijn en dus geen optimale prestaties leveren. 

Enkele voorbeelden zijn:

- Onvoldoende debiet waardoor er een grotere kans bestaat op een onvoldoende luchtkwaliteit

- Slechte plaatsing van de luchtinlaat met een slechte kwaliteit van de ventilatielucht tot gevolg

- Installaties die te veel elektriciteit verbruiken

- Tochtproblemen

- ...

Hierdoor is ventilatieverslaggeving in het leven geroepen. Via het ventilatieverslag krijgt de bouwheer de nodige informatie voor een correcte installatie om deze norm te waarborgen. 

Aarzel niet en vraag vandaag nog je offerte aan.

bottom of page