WORKS

Verplicht in 2022: EPC voor gemeenschappelijke delen appartementsgebouw

In 2022 moeten alle 130.000 appartementsgebouwen in Vlaanderen beschikken over een energieprestatiecertificaat (EPC) van de gemeenschappelijke delen. Volgens bouwsite Livios geldt deze verplichting altijd, ook als je je appartement niet verkoopt of verhuurt.  

Lage EPC waarde = goed voor de verkoopprijs

Wist je al hoe belangrijk je EPC-score is voor de verkoopprijs van je woning? ERA Belgium, het grootste netwerk van vastgoedmakelaars in België, en de KU Leuven zochten het samen uit. En wat blijkt? Met een lagere EPC-waarde levert je woning je niet alleen meer op, je verkoopt hem ook sneller. Maar hoe groot is de invloed van je EPC-score precies?

EPC verplicht bij (ver)koop?

Bij de aankoop, verkoop of (ver)huur van een woning spelen energieprestaties een steeds belangrijkere rol. Daarom is elke verkoper of verhuurder verplicht om een energieprestatiecertificaat (EPC) voor te leggen aan een koper of huurder. Zo’n EPC maakt deel uit van de woningpas en geeft weer hoe energiezuinig een woning is. Een belangrijk document, want door een goed geïsoleerde, energiezuinige woning te kopen, sluit je hoge energiefacturen uit.